middaglunchfrukost.blogg.se

En åländsk storasyster som älskar att laga mat. Och baka kakor.

Tunnbrödsrullar: tonfiskröra & pesto-salami.

Publicerad 2016-05-04 18:58:00 i Mellanmål/kvällsmål, Middag,

Min lillasyster älskar det. Men min lillebror brukar morra lite över att tunnbrödsrullar till middag inte känns tillräckligt matigt. De här gick i alla fall åt, alla proppade i sig med glada miner och såg mätta och belåtna ut efteråt. Om det ska serveras som middag så tycker jag det är festligast med åtminstone två sorter att välja mellan. Den här gången blev det tonfiskröra & pesto-salami.
Tunnbrödsrullar med tonfiskröra
Till två personer
 
* Fyra tunnbröd
* 1 burk tonfisk
* 1/2 burk crème fraiche
* 3 matskedar philadelphiaost
* 3  matskedar majonäs
* Hackad rödlök (jag sätter den hackade löken i kallt vatten i cirka fem minuter och silar av, då blir den mildare i smaken)
* Lite saft från en citron
* Klipp i färsk dill
* Salt och peppar
 
Gör så här:
Hacka rödlöken och låt den stå en stund i kallt vatten om du vill ha den mildare i smaken. Blanda crème fraiche, philadephiaost, majonäs och tonfisk. Sila av rödlöken och blanda i den. Pressa i citronsaft, klipp i så mycket dill du vill ha. Salta och peppra. Bre på tunnbröden, rulla ihop och skär dem mitt itu på snedden.
 
Tunnbrödsrullar med pesto & salami
Till två personer
 
* Fyra tunnbröd
* 200 gram philadephiaost
* 2 matskedar cremé frachie (kan uteslutas)
* 1-2 vitlöksklyftor
* Salt och peppar
* En halv burk röd pesto
* 200 gram salami/medwurst
 
Gör så här:
Rör ihop philadephiaost, cremé frachie och röd pesto. Pressa i en eller två vitlöksklyftor, beroende på hur stort fan du är av vitlök. Salta och peppra röran och bre den på tunnbröden. Lägg ut salamiskivorna över röran, nära inpå varandra. Rulla ihop och skär dem mitt itu på snedden.
Bon appétit!
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Zandra Lundberg

Redan när jag var barn kunde jag sitta i timmar och skriva av recept från mina släktingars gamla veckotidningar. Jag älskade att pyssla och hjälpa till att laga mat. Sen hände annat i livet. Jag blev journalist. Jag åkte till Asien för att yoga och hitta mig själv. Men återigen valde livet en annan väg. Jag kom hem sjuk och till följd av det också deprimerad. Nåväl. Nu bor jag hemma på Åland och försöker hitta tillbaka till livet. Det som hjälper mig mest är att laga mat till mina syskon. Så jag lagar mat. Massor med mat. Och bakar. Vilket jag är väldigt bra på. Så. Här är en blogg om mat och kakor och annat som gör livet lite mer värt att leva. På Instagram kan du följa @middaglunchfrukost Vill du mejla får du gärna göra det på: [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela