middaglunchfrukost.blogg.se

En åländsk storasyster som älskar att laga mat. Och baka kakor.

Pestolax med sötpotatis.

Publicerad 2016-05-06 12:09:00 i Middag,

Det är något så tilltalade med allt-i-ett-rätter. Där man bara kan stoppa allt på en plåt och sen: klartt.
Den här laxen är ... en allt-i-ett-rätt! Pesto är en riktig höjdare ihop med lax. Och sötpotatis blir aldrig fel. Men det är ju sedan gammalt. Inspiration till receptet hittade jag på den här bloggen.
Ingredienser:
Till fyra personer
 
* Fyra portionsbitar lax
* 2/3 burk pesto
* 2 msk crème fraiche
* En stor sötpotatis
* 3 morötter
* En rödlök
* Körsbärstomater efter behag
* En citron
* Olivolja
* Flingsalt
 
Gör så här:
Tina laxen om den är fryst. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva sötpotatisen och morötterna i små smala skivor. Lägg i en ugnform eller direkt på bakplåtspapper. Ringla lite olivolja och strössla flingsalt över. In i ugnen i 15-20 minuter.
Skiva rödlöken. Blanda pesto och créme fraiche. Efter 15 minuter, sätt in rödlöken  och körsbärstomaterna över morötterna och potatisen. Lämna plats i mitten där du lägger laxen och brer på pestoröran. Pressa citron över alltihop.
In i ugnen på nytt i 15-20 minuter. Klart!
Bon appétit!
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Zandra Lundberg

Redan när jag var barn kunde jag sitta i timmar och skriva av recept från mina släktingars gamla veckotidningar. Jag älskade att pyssla och hjälpa till att laga mat. Sen hände annat i livet. Jag blev journalist. Jag åkte till Asien för att yoga och hitta mig själv. Men återigen valde livet en annan väg. Jag kom hem sjuk och till följd av det också deprimerad. Nåväl. Nu bor jag hemma på Åland och försöker hitta tillbaka till livet. Det som hjälper mig mest är att laga mat till mina syskon. Så jag lagar mat. Massor med mat. Och bakar. Vilket jag är väldigt bra på. Så. Här är en blogg om mat och kakor och annat som gör livet lite mer värt att leva. På Instagram kan du följa @middaglunchfrukost Vill du mejla får du gärna göra det på: [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela