Tacos är gott och paj är gott. Jag vet inte vem som kläckte idén om tacopaj men den människan hoppas man ju har fått en stor medalj eller pokal eller åtmistone ett fint inramat litet diplom med hälsningar från någon viktig person, typ Jamie Oliver eller Barack Obama.
Jag tycker att min tacopaj är den godaste. Kanske rent av den av den bästa tacopajen i världen. (Ni vet väl att det är viktigt med bra tacopajsjälvförtroende?). Och här bjussar jag på receptet!
Tacopaj
Till fyra personer
Skalet:
* 4 dl vetemjöl (eller så gör du som mig och byter ut 2 dl till grahamsmjöl för lite mer fibrer och sånt).
* 50 gram mjukt smör
* 2 teskedar bakpulver
* 1-2 dl mjölk
* Några nypor salt
Färsen:
* 400 gram köttfärs
* Två paket tacokrydda
* En burk tacosås
Fyllningen:
* En burk crème fraiche
* Fyra matskedar majonäs
* 1,5 dl riven ost
* Salt & peppar
Dekoration:
* 0,5 dl riven ost
* En gul lök
* Körsbärstomater
Sås att servera till pajen:
* 2 dl crème frachie
* 4 matskedar majonäs
* 1 pressad vitlöksklyfta
* Spiskummin
* Chilipulver
* Paprikapulver
* Salt & peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop mjöl, smör, bakpulver, mjölk och salt till en fast deg och tryck ut den i botten på en pajform.
Stek färsen, krydda och häll över tacosåsen. Häll ovanpå pajskalet.
Blanda crème fraiche, majonäs och riven ost. Salta och peppra. Bred fyllningen över köttfärsen.
Skär körsbärstomater i halvor, löken i ringar och lägg på som dekoration. Strö över resten av den rivna osten.
In i ugnen 20 minuter.
Medan pajen är i ugnen rör du ihop ingredienserna till såsen och låter den stå i kylskåpet en liten stund.
Servera med en grönsallad, tomter med rödlök eller rivna morötter.
Voilà!