middaglunchfrukost.blogg.se

En åländsk storasyster som älskar att laga mat. Och baka kakor.

Kanske rent av bästa tacopajen i världen.

Publicerad 2016-05-04 19:57:00 i Middag,

Tacos är gott och paj är gott. Jag vet inte vem som kläckte idén om tacopaj men den människan hoppas man ju har fått en stor medalj eller pokal eller åtmistone ett fint inramat litet diplom med hälsningar från någon viktig person, typ Jamie Oliver eller Barack Obama.
Jag tycker att min tacopaj är den godaste. Kanske rent av den av den bästa tacopajen i världen. (Ni vet väl att det är viktigt med bra tacopajsjälvförtroende?). Och här bjussar jag på receptet!
Tacopaj
Till fyra personer
 
Skalet:
* 4 dl vetemjöl (eller så gör du som mig och byter ut 2 dl till grahamsmjöl för lite mer fibrer och sånt).
* 50 gram mjukt smör
* 2 teskedar bakpulver
* 1-2 dl mjölk
* Några nypor salt
 
Färsen:
* 400 gram köttfärs
* Två paket tacokrydda
* En burk tacosås
 
Fyllningen:
* En burk crème fraiche
* Fyra matskedar majonäs
* 1,5 dl riven ost
* Salt & peppar
 
Dekoration:
* 0,5 dl riven ost
* En gul lök
* Körsbärstomater
 
Sås att servera till pajen:
* 2 dl crème frachie
* 4 matskedar majonäs
* 1 pressad vitlöksklyfta
* Spiskummin
* Chilipulver
* Paprikapulver
* Salt & peppar
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop mjöl, smör, bakpulver, mjölk och salt till en fast deg och tryck ut den i botten på en pajform.
Stek färsen, krydda och häll över tacosåsen. Häll ovanpå pajskalet.
Blanda crème fraiche, majonäs och riven ost. Salta och peppra. Bred fyllningen över köttfärsen.
Skär körsbärstomater i halvor, löken i ringar och lägg på som dekoration. Strö över resten av den rivna osten.
In i ugnen 20 minuter.
Medan pajen är i ugnen rör du ihop ingredienserna till såsen och låter den stå i kylskåpet en liten stund.
Servera med en grönsallad, tomter med rödlök eller rivna morötter.
 
Voilà!
Bon appétit!
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Zandra Lundberg

Redan när jag var barn kunde jag sitta i timmar och skriva av recept från mina släktingars gamla veckotidningar. Jag älskade att pyssla och hjälpa till att laga mat. Sen hände annat i livet. Jag blev journalist. Jag åkte till Asien för att yoga och hitta mig själv. Men återigen valde livet en annan väg. Jag kom hem sjuk och till följd av det också deprimerad. Nåväl. Nu bor jag hemma på Åland och försöker hitta tillbaka till livet. Det som hjälper mig mest är att laga mat till mina syskon. Så jag lagar mat. Massor med mat. Och bakar. Vilket jag är väldigt bra på. Så. Här är en blogg om mat och kakor och annat som gör livet lite mer värt att leva. På Instagram kan du följa @middaglunchfrukost Vill du mejla får du gärna göra det på: [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela