middaglunchfrukost.blogg.se

En åländsk storasyster som älskar att laga mat. Och baka kakor.

Hemlagad gudomlig granola.

Publicerad 2016-05-02 18:28:00 i Frukost, Nyttigt värre,

Granola är en konst i sig. Jag vill inte att den ska vara stenhård så emaljen nästan spricker, såsom de nyttiga varianterna i butikerna är. Jag vill heller inte att de ska motsvara en chokladplatta i socker, som typ Start! (minns ni tiden då man fortfarande trodde att Start! var hälsosamt? Åh, det glada 90-talet...)
Det här är en supergod, crunchy och nyttig granolavariant. Receptet kommer från min vän Åsa <3
Hemlagad granola
 
Ingredienser: 
* En del hackad mandel
* En del hasselnötter
* En del hackade valnötter
* En del hackade cashewnötter
* En del pumpakärnor
* En del hela linfrön
* En del sesamfrön
* Lite salt efter behag
* Lite honung efter behag
* Lite rapsolja efter behag
 
Så här gör du:
Hacka nötterna, blanda ihop dem och rör ihop med honung, salt och rapsolja. Sätt inte för mycket olja bara, då blir det så kletigt. 12 minuter i ugnen, på 200 grader. 
 
 
Voilà!
 
Bon appétit!
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Zandra Lundberg

Redan när jag var barn kunde jag sitta i timmar och skriva av recept från mina släktingars gamla veckotidningar. Jag älskade att pyssla och hjälpa till att laga mat. Sen hände annat i livet. Jag blev journalist. Jag åkte till Asien för att yoga och hitta mig själv. Men återigen valde livet en annan väg. Jag kom hem sjuk och till följd av det också deprimerad. Nåväl. Nu bor jag hemma på Åland och försöker hitta tillbaka till livet. Det som hjälper mig mest är att laga mat till mina syskon. Så jag lagar mat. Massor med mat. Och bakar. Vilket jag är väldigt bra på. Så. Här är en blogg om mat och kakor och annat som gör livet lite mer värt att leva. På Instagram kan du följa @middaglunchfrukost Vill du mejla får du gärna göra det på: [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela