Ibland står man där i butiken och glor på kycklinglårfiléerna och undrar vad i helskotta de egentligen ska användas till. Jag har numera svaret! Fritera dem.
Jag har varit rädd för att hemmafritera men det var inte så farligt när allt kom omkring. Det enda som är lite jobbigt är att kastrullen blir rätt sjabbig efteråt, men det går ju att sanera.
Sötpotatis är en gudasänd ”produkt” som alltid blir god, hur man än konstlar till det. Jag valde att inte konstla så mycket utan bara skiva dem i klyftor och sätta i ugnen.
Krispig sesampanerad kyckling
För fyra personer:
* 600 gram kycklinglårfiléer
* Mjöl (vete går bra, jag använde mandelmjöl)
* Skalade sesamfrön
* Tre lättvispade ägg
* Rapsolja för fritering
Gör så här:
Börja med att lägga ut tre skålar: En med lättvispat ägg, en med mjöl och en med sesamfrön. Hetta upp en kastrull med rejält med rapsolja.
Vänd kycklinglårfiléerna i ägg, mjöl och sesamfrön och sänk ner i den upphettade oljan. Jag tog fyra åt gången. Plocka upp dem efter en stund och låt dem vila. Upprepa detta två gånger till tills de är genomstekta. Jag satt även in dem en liten stund att vila i ugnen på cirka 70 grader eftersom processen tar en liten stund.
Sötpotatis i ugn
För fyra personer:
* Två stora sötpotatisar
* Två teskedar olja (jag använda oliv)
* Några ordentliga nypor flingsalt
* Peppar efter behag
Sätt ugnen på 200 grader. Skär sötpotatisen i lagom stora klyftor. Inte för stora, då tar de för länge att baka i ugnen. Mixa dem med olja, flingsalt och svartpeppar. In i ugnen i ungefär 35 minuter.
Basilikasås:
* En burk cremé fraiche
* Hackad basilika
* Salt
* Peppar
* En skvätt citron
Blanda ihop och ställ i kylen en liten stund före servering!
Vi serverade även med mina favorittillbehör, ostbroccoli och ugnsbakad kål! Recept på dem kommer senare.
Bon appétit!