middaglunchfrukost.blogg.se

En åländsk storasyster som älskar att laga mat. Och baka kakor.

En rödbetssallad utöver det vanliga.

Publicerad 2016-05-07 15:51:00 i Middag, Sallad,

Första gången jag smakade den här rödsbetssalladen så kunde jag inte för mig mitt liv tro min mun. Hur kunde någonting enkelt vara så otroligt gott? Jag vet fortfarande inte. Den här salladen bara är något av det mest fantastiska i salladsväg, i alla fall enligt min mening.
Ingredienser:
Till fyra personer
 
* Cirka 500 gram rödbetor
* Ett paket fetaost
* Gröna blad (ruccola, spenat eller vad som känns bra  och rätt för dig)
* Fetaost
* Pinjenötter
* Lite olivolja
* Honung
* Flingsalt & peppar
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala rödbetorna och dela dem i mindre bitar. På med olja, honung, flingsalt och lite svartpeppar. Ugnsbaka i cirka 20-25 minuter eller tills de är mjuka. Rosta pinjenötterna i stekpanna (ingen olja behövs), se till att röra om ordentligt bara i cirka fyra minuter.
Dags att lägga upp! De gröna bladen i botten, på med rödbetorna, fetaosten och pinjenötterna.
 
Bon appètit!

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Zandra Lundberg

Redan när jag var barn kunde jag sitta i timmar och skriva av recept från mina släktingars gamla veckotidningar. Jag älskade att pyssla och hjälpa till att laga mat. Sen hände annat i livet. Jag blev journalist. Jag åkte till Asien för att yoga och hitta mig själv. Men återigen valde livet en annan väg. Jag kom hem sjuk och till följd av det också deprimerad. Nåväl. Nu bor jag hemma på Åland och försöker hitta tillbaka till livet. Det som hjälper mig mest är att laga mat till mina syskon. Så jag lagar mat. Massor med mat. Och bakar. Vilket jag är väldigt bra på. Så. Här är en blogg om mat och kakor och annat som gör livet lite mer värt att leva. På Instagram kan du följa @middaglunchfrukost Vill du mejla får du gärna göra det på: [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela